Torta sa koka kolom! Gotova za pola sata!


Brza i jednostavna torta…

SASTOJCI
 
ZA KORU
6 komada jaja
6 kasika secera
5 kasika brasna
3 kasike ml. oraha
1/2 kesice pr. za pecivo
 
FIL
250 gr. margarina
250 gr. prah secera
300 gr. ml. oraha
300 gr. ml. plazme
1/2 litre koka kole
Za ukrasavanje
250-300 gr slaga
 
PRIPREMA
 
KORA
Umutiti belanca, dodavati jedno po jedno zumance.Kada je umuceno dodati brasno, mlevene orahe i prasak za pecivo.Ispeci koru.

FIL
Umutiti margarin sa secerom u prahu, dodati u to mlevene orahe, mlevenu plazmu i 1/2 litre koka kole.Sve sjediniti.Koru nakvasiti koka kolom, staviti preko fil i ukrasiti slagom.
 
Posluživanje
Nekada fil podelim na pola i u jedan deo stavim otopljenu cokoladu.Dimenzije pleha su 33×22,moze se peci i u manjem ako zelite da imate vislju tortu.Ja koristim za sve torte ovu dimenziju,jer pecem u starom plehu koji sam nasledila od suprugove bake.

http://www.coolinarika.com/ 

0 komentari:

Objavi komentar