Najbolja baklava na internetu


Stvarno, ove godine sam jela najbolju baklavu ikada. I to, na svojoj slavi.
Opšte oduševljenje svih gostiju… potpuno je zasenila sva prethodna jela i pića.
Samo se o baklavi pričalo. Jednoglasno odlučeno, ne treba da ima suvo grožđe.
A recept?
Ništa od starih tajni bakine kuhinje. Recept za baklavu mama našla…

Potrebno:

800 g kora,
600 g oraha
2 dl ulja,hljeba
600 g šećera
8 dl vode
nekoliko kriški limunda



Slaže se:

po tri kore namazane uljem, pa šećer i orasi, poslednje dve takođe namazati uljem. Iseći na romboide i peći.
Sirup: u 8 dl vode istopiti 600 g šećera, dodati limund, kuvati 10ak minuta ili više dok ne postane gust sirup.
Vruća baklava preliva se hladnom vodom, a hladna vrućom, da se poslednji sloj kora ne bi izvitoperio.



http://blog.limundograd.com/

0 komentari:

Objavi komentar