RAFAELO KOCKE



Već par godina mama ima ovaj recept, i ja se kod nje redovno oduševljavam... Pravim razne kolače, ali ovo je nekako uvek vezano za posetu njoj... Danas sam rešila da ih napravim sama, i podelim recept s vama...!

Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
250 gr šećera
50 gr kokosovog brašna
100 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
2 dl mleka
Za fil:
6 žumanaca
2 kesice pudinga od vanile
4 kašike brašna


15 kašika šećera
1 l mleka
125 gr maslaca
125 gr margarina
2 dl slatke pavlake
I još:
50 gr kokosovog brašna
malo pečenih lešnika




 Priprema

Kora:

    Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera).
    Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak minuta).
    Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog  mleka.

Fil:

    U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka.
    8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.
    Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa maslacem i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake.
    Kad se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).
    Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna.
    Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.
    Napomena: tepsija u kojoj sam pekla koru ima dimenzije 20 cm x 32 cm.


0 komentari:

Objavi komentar