Sarski pleskavici


Tradicionalni makedonski recept za sarsku pljeskavicu.

Sastojci

    300 gr. mljevenog mesa
    50 gr. brasna
    1 veca glavica crni luk
    2 zlicice sol
    pola slicice biber
    3 zlice hladne vode
    100 gr. kaskavala tipa edemer
    pola zicice cenf
    1 zlicica majonez
    po potrebi uljePriprema

    1.

    Ovo su sastojci za dve pljeskavice.

    Dan ranije ili nekolko saati pred da spremate ove pljeskavice,zaciniti meso.
    2.

    U zdelju stavite mljeveno meso.Dodajte vode i sol.Sve fino promesajte.Potom dodajte biber i brasno.Ponovo promesajte.Na kraju dodajte naribani luk.Sve fino rukom mesite.Morate dobro mesiti kao kad mesite hljeb,da bi se sve lepo povezalo.Pokrite prozirnom folijom,te ostavite u hladnjak.
    3.

    Drugi dan,nauljenim rukama,podelite meso na 4 loptice.Sa nauljenim rukama pocnite praviti pljeskavicu.Istanjite kolko mozete tanje.Pazeci da neprekinete,jer ce potom cureti tokom przenja.Napravite sve pljeskavice,potom filujte.Pljeskavice radi lakseg prenosenja,stavljajte hi na komad celofana.
    4.

    Sad na dve pljeskavice,stavite kocku kaskavalja (ja kockicu narezem na listice).Odozgo stavite senf i majonez.Sa drugom pljeskavisom preklopite onu prvu.Sad krajeve prstima priticnuti,te sa dlanovima oblikujte pljeskavicu.
    5.

    Sad sa nauljenim rukama laganim pokretima prelaziti preko povrsinu pljeskavice,kako bi je zagladiti,poravnjali i bolje zalepili za onu prvu.Uradite tako jos jednom.
    6.

    U tiganj u koji ce te prziti,nalijte ulja kolko da pokrijete dno.Kada se ulje zagreje,stavite prziti pljeskavice.Przite na niskoj vatri posto su debele i da se fino isprze.Przite dok dobiju finu bojicu sa svija strana.
    7.

    Dok su jos tople,posluzite sa vama omiljenim prilogom.
    8.

    Pijatno!

Posluživanje

Poslzuite uz casu crvenog vina,odlicno je.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar