CHOCODU! OVAJ KOLAČ-TORTA JE JEDNO NOVO OTKRICE KOJE MORATE PROBATI!


Uvek težak izbor za desert: crna čokolada, bela čokolada ili sladoled? Chocodu je all inclusive poslastica koja vas oslobađa bremena biranja.

SASTOJCI:
BISKVIT:

    300 g mlevenog "Plazma" keksa
    1 kašika kakaa
    Oko 2 dl mleka

BELI FIL

    300 g milerama "Dukat"
    1 kesica vanilin šećera
    100 g bele čokolade
    0,5 kesice želatina "Dr Oetker"
    2-3 kašike šećera

TAMNI FIL

    200 g milerama "Dukat"
    100 ml slatke pavlake
    100 g čokolade sa visokim sadržajem kakaa
    1 kašika Ness kafe
    Malo vrele vode za rastvaranje Ness kafe
    0,5 kesica želatina "Dr Oetker"
    2-3 kašike šećera



PRIPREMA:
BISKVIT:

    Keks i kakao ručno mešati sa mlekom dok se ne sjedini u jednoličnu masu (ne sme biti suva, a ni previše vlažna i gnjecava; dodavati malo po malo mleka). Razvaljati u tepsiji (dimenzije oko 20×35 cm).

BELI FIL:

    Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, vanilin šećer i mileram. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu belu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Dodati 4-5 kašika umućenog milerama i još malo grejati uz mešanje dok se masa ne ujednači. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u preostali mileram. Preliti preko biskvita i staviti u zamrzivač 20-ak minuta da se stegne.

TAMNI FIL:

    Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, mileram i slatku pavlaku. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu crnu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Ness kafu rastvoriti u vreloj vodi i dodati u šerpu sa želatinom i čokoladom. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u umućeni krem od milerama i slatke pavlake. Preliti preko belog fila i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne.

Posluživanje

    Ozbiljni zavisnici od čokolade mogu ceo kolač preliti čokoladnom glazurom.



coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar