GRČKI KOLAČ KOJI SE NE PEČE GOTOV ZA 20 MINUTA


Kolač koji se ne peče, idealan kada želite napraviti nešto na brzaka...

Sastojci

     1,5 l mlijeka
     4 želatine
     300 g šećera
     1 l slatkog vrhnja
     200 g čokoladnih napolitanki
       2-3 rebra čokolade za kuhanje
     300 g petit keksa
     100 g čokoladnih mrvica



Priprema

    Od 1,5 l mlijeka odvojiti 300 ml mlijeka i u to natopiti želatine, a ostatak mlijeka prokuhati sa šećerom.
    U vruće umiješati želatinu sa mlijekom i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi.
    Izraditi slatko vrhnje i dodati u mlijeko sa želatinom.
    Smjesu podijeliti na tri dijela:
    1. dio ostaviti bijel

      2. dio dodati zdrobljene napolitanke (može i mljevene) i 2-3 rebra otopljene čokolade
    3. dio dodati zdrobljeni petit keks ( može i mljeveni)
    Duboku tepsiju (35x45cm) obložiti alu-folijom i posuti čokoladnim mrvicama, zatim izliti bijeli fil te staviti ga u hladnjak na nekoliko minuta da se stisne, a u međuvremenu pripremiti drugi fil sa napolitankama i čokoladom.
    Na bijeli fil, staviti fil sa napolitankama te ga opet staviti u hladnjek da se stisne, za to vrijeme pripremiti fil sa petiti keksom.
      Na fil sa napolitankama staviti fil sa petit keksom.
    Staviti u hladnjek na najmanje 2-3 sata da se stisne.
    Zatim na kolač staviti tacnu i prevrnuti ga naopačke tako bijeli fil sa čokoladnim mrvicama bude gore i skinuti alu-foliju sa kolača.
    Čokoladne mrvice ne moraju se odmah staviti, mogu se posuti po bijelom filu i kad se kolač preokrene.



    Izvor.  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar