MAFINI SA TIKVICAMA


Volim tikvice i često ih pravim u raznim oblicima i kombinacijama…Ovog puta su mafini na redu

Sastojci:

    1 veća ili 2 manje tikvice
    malo soli
    2 jajeta
    1 prašak za pecivo
    180 ml jogurta
    4 kašike ulja
    2 čaše od jogurta oštrog brašna



Priprema

    Oljuštiti tikvice, narendati ih, posoliti i ostaviti ih 10 minuta.
    Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
    Umutiti jaja s jogurtom, brašnom i uljem i dodati tikvice, ne cediti ih, sve dobro sjediniti i puniti kalupe za mafine.
    Ovo je količina za 12 mafina.
    Peći ih 30 minuta na 200 stepeni.
    Ko voli može dodati u smesu i malo začinskoh bilja i parmezana.
    Ako vam je tikvica veća i ima semenke, obavezno taj srednji deo odstraniti, narendati je i nju morate dobro iscediti da ne bi vlaga tokom pečenja napravila u sredini lepljivo testo. Nikakvo duže pečenje neće uspeti da osuši i ispeče tu gnjecavu sredinu.

    Posluživanje
    Služiti ih malo prohladjene uz kiselo mlečni napitak ili sezonsku salatu.



Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar