NEPEČENA TORTA SA KEKSIMA SAMO SLAŽI I MAŽI...


Potrebno:

        35 dag mljevenog pettit keksa
        20 dag mljevenih oraha
        25 dag margarina
        20 dag šećera
        veća kutija piškota

Za kremu:

        2 pudinga od vanilije
        2 žlice brašna
        2 žlice gustina
        10 žlica šećera
        1 l mlijeka
        25 dag margarina
        6 banana


I još: 1/2 l vrhnja za šlag (može i biljno, Hulala, Hole…), nekoliko cijelih komada keksa, jestive boje, komad oblatne…Priprema:

    Prvo pomiješati u posudi orahe, kekse, šećer i otopljeni margarin. Smjesu staviti u hladnjak da se malo stisne ali da ne bude pretvrda. Kada se ohladi i stisne, podijeliti na dva dijela pa jedan dio utisnuti rukom u kalup za tortu, a drugi dio rasporediti također u kalup za tortu ali preko folije kako biste taj dio lakše prenijeli na vrh torte kasnije.
    Za kremu pomiješati puding sa šećerom, brašnom i gustinom i jednim dijelom mlijeka pa skuhati sve skupa u preostalom mlijeku. U hladno dodati izrađen margarin.
    Na utisnuti dio s keksima namazati četvrtinu kreme, preko kreme piškote namočene u mlijeko, opet dio kreme, zatim banane izrezane na kolutiće, pa opet krema, zatim opet red piškota pa zadnji dio kreme i na vrh staviti onaj dio s keksima koji ste prethodno utisnuli u obliku kalupa na foliju. Sve skupa dobro rashladiti, najbolje preko noći, maknuti obruč kalupa, premazati tortu šlagom i ukrasiti po želji.Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar