PITA KOJA JE POKUPILA SVE SIMPATIJE SKORIJE NIŠTA BRŽE A JEDNOSTAVNIJE NISAM PRAVILA: ZORKINA PITA


Spomenuta Zorka mi nije poznata, iako odavno njenu kreaciju sa zadovoljstvom ruckamo uglavnom u slanoj varijanti!! Znaci jos jedna mekana pita, jednostavna za pravljenje, a izdasna…za svakog po jufkica…



Sastojci:

testo
1 svezi kvasac
1 + 1 kasicica secera
250 + 50 ml. toplog mleka
1 kasicica soli
1 celo jaje
600 gr. brasna
1 kasicica brasna (za podizanje kvasca)
250 gr. narendanog margarina ( hladnog )
fil 1 ( za dva rolata )
200 gr. fete ( belog sira )
2 cela jaja

fil 2 ( za dva rolata )
150 gr. praske sunke
100 gr. narendanog sira gaude
2 cela jaja
malo susenog persuna
malo svezeg persuna

Priprema

1.
U staklenoj posudi razmrvite kvasac, dodajte kasicicu secera, brasna i 50ml. mlakog mleka. Sve dobro izmesajte, prekrite providnom folijom i stavite na mesto gde je toplo da kvasac nadodje.
2.
Za to vreme prosejte brasno, dodajte mu kasicicu secera i soli i kada je kvasac narastao, zamesite rukom sa preostalim mlakim mlekom, fino testo. Dobro ga izradite na radnoj povrsini da postane kompaktno.
3.
Testo odmah razvijte u obliku pravougaonika i dodajte narendan hladan margarin. Zavijte u rolat i podelite na cetiri dela. Uzmite prvi deo, spljostite ga i razvijte opet i taj deo u pravougaonik da bi ste mogli da ga filujete i opet umotate u rolat. Tako treba svaki deo da uradite da bi ste dobili 4 rolata.

4.
Filujte prvi i drugi deo sa izgnjecenim belim sirom ( fetom ) pomesanom sa dva jaja, a treci i cetvrti sa narendanom gaudom ( kackavaljem ), na kockice rezanom praskom sunkom, susenim persunom malo svezeg persuna zbog boje i tome svemu dodajte isto 2 jaja..



5.
U pleh od pecnice stavite pek papir pa redjajte rolade.Premazite ih sa malo ulja i dodajte na primer puder od belog luka ili sitni suseni persun ili oregano. Na rolate od sira nisam nista dodavala jer to moji klinci ne vole na primer. Posto rolati nisu veliki, onda ce ostati u plehu malo praznog prostora, da bi ih zastitili od rasplinjavanja, stavite malo presavijene aluminijumske folije po duzini. Slika pripreme.
6.
Zagrejte pecnicu na 200 st. i pecite pitu 20 minuta.

Posluživanje

Pita je isto tako lepa i u slatkoj varijanti, sa pekmezom na primer!

Izvor: www.coolinarika.com

Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook

0 komentari:

Objavi komentar