Vanilolina:)! ova prekrasna slastica je gotova za pola sata! I ne palite pećnicu


SASTOJCI:
Podloga
200 g svjetlih keksića
50 g otopljenog malaca
Krema
2 dl mlijeka
1 štapić vanilije
450 ml slatkog vrhnja za šlag
50 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
2 šlag fixa
2 vrećice želatine
po želji 100 g naribane bijele čokolade



PRIPREMA:
Mlijeko prokuhajte sa štapićem vanilije, kad zakuha maknite sa vatre, poklopite i ostavite 15 tak minuta zaklopljeno.
Procijedite ga i ostavite da se ohladi.
U multipraktiku sameljite keksiće, pa im dodajte otopljeni maslac, sve dobro sjedinite i malo više od pola smjese utapkajte rukama na dno kalupa.

Ja sam samo prsten od kalupa stavila na tanjur, dakle bez dna i stavila smrvljene keksiće. Koristila sam kalup promjera 20 cm, naravno možete bilo koji kalup, torta će onda biti niža, tako da možete povećati smjesu kreme i keksića, a i ne morate.
Želatinu otopite sa 10 žlica vode i ostavite da nabubri 10 minuta.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite sa vanilin šećerom i šlag fixom ukoliko je potreban, i na kraju dodajte šećer u prahu.
Želatinu lagano zagrijte da se rastopi pa ju umiješajte u mlijeko koje se ohladilo.
U istučeni šlag polako ulijevajte mlijeko, cijelo vrijeme lagano miksajući dok smjesa ne bude jednolična.
Po želji možete dodatno umiješati 100 g bijele čokolade, sitno naribane.
Pažljivo i polako iskrenite kremu na sloj keksića kako se ne bi napravila rupa u keksićima ili da se krema ne bi pomiješala sa mrvicama keksića.
Posipajte ostatkom smrvljenih keksića po površini i stavite u hladnjak preko noći.
Idući dan pređite oštrim nožem oko ruba kalupa, skinite prsten i poslužite.



Posluživanje:
Vanilolina presjek
Količinu šećera također možete povećati, ukoliko volite slađe, ali kao stavite bijelu čokoladu, onda nije potrebno.
Bijelu čokoladu možete, a i ne morate staviti, ja sam radila jednu sa čokoladom i jednu bez, i ne mogu se odlučiti koja mi je bolja, tako da niti u jednom slučaju nećete pogriješiti. Torticu možete raditi i u pravokutnom plehu, i poslužiti sa svježim voćem.

izvor:www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar