RECEPT: MALO DRUGAČIJA MILENIUM TORTA


Sastojci:

    200 g krupno mlevenog lesnika
    400 g menaž čokolada
    300 g mlecne cokolade Milka
    150 g crne čokolade 70% kakao
    150 g bele čokolade
    1 litar vrhnja za šlag
    2 dl punomasnog mlekaPriprema:

Pečene krupno samlevene lešnike pomešati sa 100g otopljene Menaž čokolade (40% kakao). Pomoću celofana (sa donje i gornje strane) napraviti kružnu podlogu. 150ml vrhnja za šlag, 50ml mleka i 150g crne čokolade staviti na laganu vatru i kad baci ključ izmešati i ohladiti u frižideru. Ohlađeno izmiksati da se dobije pena poput musa. Skinuti gornji celofan sa kružne podloge, staviti mus i ohladiti u frižideru. Beli deo - 150ml vrhnja za šlag i 50ml mleka izmiksati do pola i lagano dodati 150g otopljene bele čokolade. Staviti preko crnog musa i vratiti u frižider. Za tamni deo - 150ml vrhnja i 50ml mleka izmiksati do pola i dodati 150g Menaž čokolade (40% kakao) lagano miksajući.

Staviti preko belog sloja i vratiti u frižider  Za deo sa mlečnom čokoladom - 150ml vrhnja i 50ml mleka izmiksati do pola i dodati 150g mlečne čokolade (Milka) lagano miksajući.Staviti preko Menaž čokoladnog dela i vratiti u frižider.  Dve glazure - Prokuvati 150ml slatkog vrhnja i preliti 150g izlomljene Menaž čokolade. Ostaviti da se čokolada otopi, izmešati i sačekati da se ohladi do željene gustine. Glazuru staviti preko mlečnog dela i vratiti u frižider. Prokuvati 150ml slatkog vrhnja i preliti 150g izlomljene mlečne čokolade (Milka). Ostaviti da se čokolada otopi, izmešati i sačekati da se ohladi do željene gustine. Mlečnu glazuru staviti preko Menaž glazure i vratiti u frižider.
Dekorisati po želji čokoladom i lešnicima, a mogu da ostanu i vidljivi slojevi.http://malakuhinja-velikiuzitak.blogspot.ba/

0 komentari:

Objavi komentar